آیا بشر قادر به تولیدواکسن یا داروی مناسبی برای کرونا خواهد شد؟

ساخت وبلاگ

توانایی بشر در فناوری و معالجه‌ی امراض

درمورد ویروس کرونا سخنان زیادی از این و آن می‌شنویم. برخی از پزشکان ما نیز در زیر سوال بردن توانایی بشر در کنترل و تولید واکسن به جمع عوام می‌پیوندند. حتی مقاماتی در حد وزیر بهداشت جناب آقای دکتر نمکی می‌گویند تولید واکسن در هیچ جای دنیا قطعی نشده است و کسی نمی داند که اگر واکسن هم تولید شود ایمنی آن تا چه حد است.  جناب وزیر من و شما خبر نداریم به خاطر اینکه تحقیقات بیشتر کمپانی های معظم داروسازی  دنیا محرمانه و سری است و آنها پیشرفت شان را برای بهره برداری رقبای خود افشا نمی‌کنند و هر دستاورد خود را  سری و محرمانه نگه می‌دارند چون برای تحقیقات هزینه کرده اند و باید این هزینه برگردد. این رقابت خوب است چون همین رقابت یکی از عوامل مهم بالا رفتن کیفیت تولید می‌شود. کسی چه می‌داند شاید به دست آوردهای مهمی رسیده باشند شایدهم نه و دیر یا زود برسند. تاریخ علم به ما می‌گوید که بشر هرگاه به ضرورت برطرف کردن خطر جدی پی بُرد و  برای برطرف کردن آن هزینه کرد موفق شد. در حال و آینده نیز چنین خواهد بود مگر آنکه آن خطر بسیار فراتر از  توانایی او باشد.

از طرفی دیگر  فراموش نکنید کمپانی های داروسازی بسیار معتبر تنها زمانی تکمیل کارشان را اعلام می‌کنند که از هر نظر در مورد بالا بودن عملکرد و کیفیت شان مطمئن باشند. همه‌ی ما درخرید وسایل پیشرفته خارجی با برند مشهور این را تجربه کرده‌ایم. بشر دیر یا زود بر این بیماری غلبه خواهد کرد چون متوجه شده است که این بیماری مهیب به اقتصاد و ساختار جامعه‌ی بشر صدمه می‌زند و او باید برای بر طرف کردن این مشکل هزینه کند.

توانایی بشر را چگونه باید سنجید

دانش و توان علمی بشر به حد و اندازه‌یی رسیده است که قادر به انجام بسیاری از  امور در چهار چوب زندگی و محیط خود و حتی در محدوده‌ی منظومه‌ی شمسی است. بشر می تواند مهلک‌ترین  بیماری ها را از کووید گرفته تا سرطان، به آسانی معالجه کند. ولی چرا نمی‌کند .پاسخ این است که همه  چیز به سرمایه گزاری بستگی دارد. اصلا نوع پرسش در باره‌ی توانایی بشر به سرمایه گزاری بستگی دارد و ما در عصری زندگی می‌کنیم که رابطه‌ی تنگاتنگی بین توانایی و سرمایه گزاری وجود دارد. یعنی شما نباید بپرسید چرا بشر نمی‌تواند کووید را معالجه کند بلکه باید بپرسید چرا بشر برای معالجه‌ی کووید به طور بسیار جدی‌تری سرمایه‌گزاری نمی‌کند . نباید بپرسید چرا بشر نمی تواند سرطان را معالجه کند باید بپرسید چرا بشر برای درمان سرطان و داروی آن سرمایه‌گزاری جدی نمی‌کند. شما در دنیای امروز هر چه پول بدهید آش می‌خورید با شعار دادن مشکل حل نمی شود. در واقع بسیاری از امور زندگی به اقتصاد بستگی دارد و اینکه شما می خواهید برای تولید یا ساختن چقدر سرمایه‌گزاری کنید. بشر می‌تواند همه‌ی آن چیزهای ممکن از لحاظ نظری را  پدید آورد و این پدیدآوری به میزان سرمایه‌گزاری بستگی دارد. بشر نمی تواند مرده را زنده کند چون از دیدگاه نظری بحث های فلسفی مهمی در باره‌ی ماهیت ذاتِ انسان وجود دارد. ولی می‌تواند سرطان را معالجه کند کافیست سرمایه‌گزاری لازم در مورد آن انجام شود. بالاترین سرمایه گزاری جامعه بشری متاسفانه درحال حاضر در حیطه تولید اسلحه به ویژه سلاح های مرگبار هسته‌یی  است. آیا شما می‌دانید چند هزار دانشمند در حد نوابغ بزرگ در بخش‌های سری نظامی جهان به تحقیق مشغول‌اند بی آنکه نامی از آنها مطرح باشد. آنان همان‌هایی هستند که یکسره خود را فروخته اند. و شبکه های نظامی سری برای خریدن آنان سرمایه‌گزاری هنگفتی کرده اند. آیا شما می دانید بشر به چه رازهایی در باره‌ی بیماری‌های ویروسی و میکربی دست یافته است ولی همه‌ی آنها سری اند و در خدمت سازمان‌های نظامی جهان. آیا شما می‌دانید فناوری قابل انتشار و مشهود بشر تنها کسر کوچکی از کل فناوری بشری است و بیشتر آنها سری اند. اینها افسانه یا تخیل های یک انسان بدبین نیست. واقعیت‌هایی است که اگر شما نیز چشم و گوش خود را تیز کنید خیلی زود متوجه خواهید شد. ببینید کشورهایی  مثل هند یا پاکستان با این همه جمعیت در هر سال چند میلیارد دلار تنها صرف نگهداری زرادخانه‌ی اتمی خود می‌کند. از طرف دیگر بیشترین سرمایه‌ی جامعه‌ی بشری در دست شمار معدودی از افراد قرار دارد و آنها نیز سرمایه‌ی خود را بیشتر صرف اموری می‌کنند که خود می‌پسندند و دولت‌ها نیز سرمایه‌های موجود در نزدشان را بیشتر صرف امورات نظامی می‌کنند و بودجه‌ی بهداشت در جهان با توجه به مشکلات بهداشتی جامعه ی بشری و تهدیدهای بیماری‌های نوظهور بسیار اندک است. این را شما هر چه می‌خواهید بنامیدولی  من آنرا جهل بشر می نامم. ولی امیدوارم بشر بتواند برای بقای خود از این جهل رهایی یابد.

+نوشته شده در  پنجشنبه سی ام مرداد ۱۳۹۹ساعت 23:50  توسط سهراب اسکی  | 

کشکول علمی سهراب ...
ما را در سایت کشکول علمی سهراب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : homeworlda بازدید : 200 تاريخ : شنبه 22 شهريور 1399 ساعت: 8:16